Woensdag 17 juni 2015 Egestorf
Door: Martin
Blijf op de hoogte en volg Helma
18 Juni 2015 | Duitsland, Egersdorf
Waar we de vakantie buiten Nederland begonnen, daar eindigen we ook; in Egestorf. Een mooie plek in het bos. Maar de weg daar naar toe was niet helemaal zo ingepland. Op de snelweg voor Hamburg waren wegwerkzaamheden waardoor het wegverkeer over smalle stroken moest rijden. En een vrachtwagen zag dat even niet meer zitten en blokkeerde deze weg. Mondjesmaat kwamen we vooruit en in de camper steeg de temperatuur. Hoewel heel onverantwoord en daarom ook strikt verboden heeft Helma een stuk van het traject in bed!!! slapend doorgebracht. Pas op het moment dat ik de snelheid weer kon opvoeren kwam ze naar voren om de chauffeur (ongevraagd) van adviezen te voorzien. Om half vier stonden we op onze vertrouwde stek en gelijk trokken we het dorp in om brood en boter te kopen. Maar eerst wat drinken op een terras in het centrum van Egestorf. En nog maar een rondje. En ook maar gelijk wat eten binnen. De kok van De Acht Linden in de Alte Dorfstrasse kan er echt wat van; we hebben heerlijk gegeten. Met een drankje erbij natuurlijk. De supermarkt was inmiddels gesloten. Geen boter helaas, maar morgen om 8 uur komt de bakker weer. Het was een lange wandeling terug naar de camperplek. Was de heenweg niet veel korter….. Morgen gaan we op weg naar Harderwijk waar we Onze Jits en Eden weer gaan zien. We slapen in Harderwijk want vrijdagmorgen doet Eden mee aan een sponsorloop waarvoor wij mogen betalen per rondje. De opbrengst is voor de voedselbank. En natuurlijk willen wij daar bij zijn om hem aan te moedigen. Vrijdag eerst langs bij dochter Maaike in Zeist om daar ook de jonge katjes te zien. En beide dagen wordt er voor ons gekookt! Toch?