Naar huis - Reisverslag uit Nieuwegein, Nederland van Helma Cavalini - WaarBenJij.nu Naar huis - Reisverslag uit Nieuwegein, Nederland van Helma Cavalini - WaarBenJij.nu

Naar huis

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Helma

12 Juni 2012 | Nederland, Nieuwegein

12 juni 2012 (Martin)
Rendsburg in Sleeswijk Holstein is een mooie oude stad met historische pandjes, leuke winkeltjes en lekkere bakkers. Op de eerste vakantiedag liepen we door deze stad terwijl alles gesloten was. Ditmaal werden de winkels om 9 uur opgestart en kreeg je een compleet ander beeld. Omdat het thuisfront op niet mis te verstane wijze duidelijk had gemaakt uit te kijken naar Duitse koeken en broodjes met daarnaast tevens worsten, hebben wij een hoeveelheid ter plaatse ingeslagen. Op de valreep nog even een confrontatie aangegaan met een irritante Duitser die met zijn enorme camper mij wilde laten opschieten bij de camperverzorgingsplaats. Dat noopte mij hier alsnog wat te temporiseren. Wij overwogen nog even toch twee Nederlandse vlaggetjes te bevestigen op de camper als tegenhanger op de vele Duitse exemplaren op de weg. Gezien de resultaten van beide landen tot dan toe, hier toch maar vanaf gezien.
Het Duitse wegennet laat gelukkig hard rijden toe zodat we met een vaartje van zo’n 130 km richting Nederland konden karren. Net over de grens nog even een ijsje (het is even wennen aan het warme weer). Helma bestelde deze bij het tankstation in het Engels, de taal waarin wij 6 weken lang met de buitenwereld hadden gecommuniceerd. (ook even wennen).
Thuis zat Maaike al op ons te wachten. Er stonden twee prachtige bossen bloemen voor ons en een aantal oranje tompoezen. Een eerste rondgang door het huis leerde gelukkig dat er weinig schade zichtbaar was door de lekkage van de centrale verwarming. Alles was netjes opgeruimd en –gedroogd. Het aanbrengen van een stukje colafles in combinatie met Duck tape door onze inventieve schoonzoon Sander was en is voorlopig afdoende om verdere schade te voorkomen. Onvoorspelbaar wat er allemaal uit een camper komt na een vakantie. Het belangrijkste naar huis verplaatst; de rest morgen! Even bijkomen, telefoontjes plegen en wennen aan een grote leefruimte.